Het Nationaal Fitheidsonderzoek ‘How Fit Is Belgium?’

Een samenwerking tussen European Fitness Academy en de Belgische Cardiologische Liga

Wat is ‘HOW FIT IS BELGIUM?’

‘How Fit Is Belgium?’ is het Nationale Fitheidsonderzoek dat in 2022 wordt georganiseerd door European Fitness Academy ism de Belgische Cardiologische Liga en dat plaatsvindt in meer dan 50 gemeenten in Vlaanderen en Wallonië.
De fysieke conditie van de Belg heeft een tik gekregen. De helft van de landgenoten heeft overgewicht of kampt met hoge bloeddruk, cholesterol of diabetes. Hart- en vaatziektes blijven doodsoorzaak nr 1.

Het goede nieuws is dat we daar nu snel iets kunnen aan doen want België beschikt over de beste fitnesscoaches én over de best uitgeruste fitnesszalen ter wereld.

Met artsen en experts ontwikkelden we een Fitnessplan van 5 weken waarmee elke deelnemer het beste resultaat kan halen.
De fitnesscoaches volgen een specifieke opleiding, zodat zij elke deelnemer kunnen begeleiden en opvolgen. Jong of minder jong, fit of totaal ongetraind, iedereen kan deelnemen.

We zullen bewijzen dat alle Belgen in 5 weken tijd resultaat kunnen halen en dat hun conditie, kracht en vetverbranding beter wordt. De deelnemers zullen sterker, fitter en gezonder worden.

'How Fit is Belgium?' gaat door in meer dan 50 kwalitatieve fitnesscentra in België

“Meer dan de helft van de belgen heeft een cardiovasculaire aandoening. Nochtans is regelmatige lichaamsbeweging een uitstekende preventie met een sterk beschermend effect. Heel wat wetenschappelijke studies bewijzen dit! Met ons 5 weken onderzoek helpen we je om de juiste eerste stap te zetten door nu te starten met fitness”
Dr. Prof. Antoine Bondue, Voorzitter Wetenschappelijke Raad van de Belgische Cardiologische Liga

How Fit Is Belgium?
How Fit Is Belgium?
How Fit Is Belgium?

%

OVERGEWICHT*

%

OBESITAS*

%

HOGE BUIKOMTREK*

COMMITMENT

Corona zorgde voor een jaar van doffe sociaal economische ellende en een overrompeling voor ziekenhuizen. 
Veel landgenoten zijn er fysiek en mentaal gehavend aan toe. De beweegachterstand die we door de lockdowns opliepen veroorzaakte overtollige en ongezonde corona kilo’s. Huisartsen rapporteerden ook een alarmerende toename van depressie. 
We weten nu dat fysieke inactiviteit de grootste risicofactor is op ernstige covid 19 en de kans om eraan te sterven beduidend verhoogt.(1) 
We weten al langer dat fysieke inactiviteit de grote risicofactor is op heel wat andere aandoeningen, zoals obesitas, hoge bloeddruk, cholesterol, diabetes, hart en vaataandoeningen. Wetenschappers omschrijven deze onrustbarende toestand als ‘THE PANDEMIC OF PHYSICAL INACTIVITY’.(2) 
We weten dus dat fysieke inactiviteit de zwakke schakel van onze samenleving is. 
COMMITMENT VAN EUROPEAN FITNESS ACADEMY  
Wij zijn de experten van fysieke fitheid en fysieke herconditionering. Het is onze maatschappelijke plicht om onze deskundigheid en onze onvoorwaardelijke inzet te tonen. 
Wij zullen alle fysiek inactieve personen motiveren om te starten met fitness. Fitness als fundament van een actieve en gezonde leefstijl. Fitness als basis van een sterke fysieke en mentale gezondheid.
(1) https://bjsm.bmj.com/content/early/2021/04/07/bjsports-2021-104080
(2) https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(12)60898-8/fulltext 
Bart Colombie
founder and CEOEuropean Fitness Academy

 

%

HOGE BLOEDDRUK *

%

HOOG SERUM CHOLESTEROL*

%

DIABETES*

*Bron: J. Van der Heyden, D. Nguyen, F. Renard, A. Scohy, S. Demarest, S. Drieskens, L. Gisle. Belgisch gezondheidsonderzoek 2018. Brussel, België : Sciensano ; Rapportnummer: 2019/14.440/89. Beschikbaar op: www.gezondheidsenquete.be

 
 

WAAROM FITNESS? 

Fitness is de enige beweegvorm waarbij de dosis inspanning voor zowel cardio als krachtoefeningen kan ingesteld worden volgens de noodzaak, de mogelijkheden en de beperkingen van elk individu. De startbelasting is minimaal en de opbouw progressief.   

MEETBAAR RESULTAAT EN GEZONDHEIDSWINST VOOR ELKE STARTER  

Om die reden is fitness de enige beweegvorm die voor alle fysiek kwetsbare personen en voor alle personen die tot de 50% risicogroep behoren een haalbare en doeltreffende start als preventie of remedie tegen de pandemie van fysieke inactiviteit AKA de pandemie van het metabool syndroom AKA de pandemie van overgewicht en obesitas.

 

Deelnemende Clubs

Opgeleide Coaches

Verbrande Calorieën

Wil je meedoen? Klik hier!

>> Ja, ik wil alle startinfo ontvangen >>

 

 
 

© European Fitness Academy | European Fitness Academy is een geregistreerd merk | Disclaimer & Privacy